Contact


Verrassende zaken die bepalen of jij de baan krijgt ... of niet

06-02-2014

Eén sollicitatiegesprek kan de rest van je professionele leven richting geven. Dat hangt niet altijd af van je competenties. Soms is het een loterij: er spelen ook andere factoren mee.

Het tijdstip van het sollicitatiegesprek
Blijkbaar is half elf op een dinsdagochtend het beste moment voor een sollicitatiegesprek. Later op de week zijn we immers meer gehaast omdat we nog allerlei zaken willen afkrijgen tegen het einde van de week. 10.30 uur is ook laat genoeg: de selectieverantwoordelijke heeft tijd gehad om z’n mails te checken, een tas koffie te drinken en staat helemaal ter beschikking van de sollicitant.

Een sollicitatie helemaal op het einde van de werkdag is een nadeel. Dan heeft de recruiter vaak ook andere dingen aan het hoofd. Hij of zij moet straks nog iets afwerken, de kinderen moeten hun huiswerk nog maken, het eten moet op tafel komen, …

Voor of net na de lunch is ook geen goed tijdstip. Voor de lunch kan de tijd die je krijgt ingekort worden, en na de lunch bestaat de kans dat ze je laten wachten.

Het weer
Als je de pech hebt om een sollicitatiegesprek te moeten doen op een regenachtige dag dan kan je alleen al daarom slechter scoren.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Toronto bij 3.000 sollicitanten in de medische sector. Op een regenachtige dag scoorden de sollicitanten 1 procent slechter dan op een zonnige dag. Dat was het geval bij zowel senior als junior recruiters

Veel sterke kandidaten op dezelfde dag
Op één dag zullen recruiter niet te veel sollicitanten een hoge of een lage score geven. Ze proberen het evenwicht te behouden. Wie moet komen solliciteren op een dag waarop veel sterke kandidaten zijn ingepland, is dus benadeeld.

Voel je onoverwinnelijk
Het gaat er niet enkel om je goed voor te bereiden en te vinden dat je de juiste competenties hebt. Als je jezelf goed voelt, doet dat dikwijls nog meer. Heb je een fantastische dag, dan straal je dat ook uit.

Is het niet helemaal je dag, dan kan je jezelf ook in de juiste stemming brengen. Als je jezelf 2 minuten voor je aan het sollicitatiegesprek moet beginnen, oppept en tegen jezelf zegt dat je onoverwinnelijk bent, kan dat wonderen doen.

Je kunt jezelf oppeppen in de lift, de wc of je kan even naar buiten gaan. Zie wel dat je alleen bent, zodat je je helemaal kan focussen op je mentale toestand. Het zal je enthousiaster, overtuigender en assertiever maken.

Ben je narcistisch
Narcisten scoren beter in sollicitatiegesprekken. Dat komt omdat ze goed zijn in zichzelf te verkopen. Waar anderen schroom moeten overwinnen om positief over zichzelf te praten, doen narcisten niets liever. Narcisten vinden zichzelf fantastisch, en kunnen dit overtuigender brengen. .

De kleur van je kledij
Blauw en zwart zijn de beste kleuren om te dragen. Oranje het ergst. Dat blijkt uit een onderzoek bij 2.099 recruiters en hr-professionals. Zwart, blauw, grijs en bruin zijn de veiligste keuzes wanneer je iemand voor het eerst ontmoet in een professionele setting. Kleuren die meer creativiteit of durf verraden zoals oranje kunnen ongepast zijn voor een sollicitatiegesprek. Rood is de meest krachtige kleur, maar denk goed na voor je rode kledij aandoet. Je zult opvallen. In sommige bedrijven of sectoren is dat een plus. In een meer klassieke context speel je toch best op veilig.

Ga niet direct zitten
Toon respect voor degene die het sollicitatiegesprek afneemt door te wachten om te gaan zitten tot je een teken krijgt, of laat je tegenspeler eerst gaan zitten.

De leeftijd van de interviewer
Verschillende leeftijden, verschillende verwachtingen en waarden. Wees je bewust van de leeftijd van wie er tegenover je zit door je antwoorden en taalgebruik daar aan te passen. Ben je beide twintigers of dertigers? Dan zal de omgang en het taalgebruik informeler zijn dan als je als twintiger tegenover een vijftiger zit.

Hoe je oogcontact maakt
Zitten er meerdere mensen tegenover jou? Zorg er dan voor dat je oogcontact maakt met verschillende mensen. Kijk op verschillende momenten lang genoeg naar meerdere mensen. Begin altijd met oogcontact te maken met wie je de vraag stelde. Doe het op een rustige en natuurlijke wijze. Ga niet geforceerd de ene persoon naast de andere af. Als je afrondt, kijk dan terug naar degene die je de vraag stelde.

(mr) – Bron: Businessinsider.com