Contact


De 5 sleutels naar succes en geluk

03-04-2014

 Sleutel 1: Durf eerlijk naar jezelf te kijken en denk diep na

Ga er eens rustig voor zitten en stel jezelf de vraag: hoe voel jij je nu echt? Wringt er iets? Is er iets dat je niet zo blij maakt? Elke positieve verandering in je leven begint met eerlijke zelfreflectie. Toegegeven: het is niet zo leuk om te ontdekken waar jij je niet meer goed over voelt. Dit irritante en knagend gevoel drukken we daarom vaak weg in de hoop dat het overgaat. Helaas komt het meestal des te luider terug.

Elk mens heeft dromen en verlangens. Van nature wilt een mens groeien, een betere versie van zichzelf worden. Start daarom met het opmaken van de balans van je leven en werk nu.

Sleutel 2: Weet waar je naartoe wilt en droom groter

Wat wil jij nu écht in je leven? Droom je van een wereldreis, een leuke partner, een gezin of een droombedrijf? Een eenvoudige oefening: stel dat je op je sterfbed ligt en dat je terugkijkt naar je leven. Waar zou jij spijt van hebben gehad? Dat zijn je ‘niet-verwezenlijkte dromen’. Het kunnen best kleine dingen zijn. En je kunt ze vanaf vandaag aanpakken!

Weet je niet goed wat je wilt? Denk dan eens aan de dingen die je niet meer wil. Iets nieuw of iets anders willen, betekent dat je ruimte zal moeten creëren.

Sleutel 3: Noteer je doelen vanuit je droom

Neem een mooi schriftje of maak een nieuw document aan op je computer. Schrijf je droom uit en noteer je doelen die daaruit voortvloeien. Schrijf naast elk doel op waarom je dat doel écht wilt bereiken. Als je reden niet helder is, dan ben je onvoldoende gemotiveerd om dat doel te bereiken.

Sleutel 4: Durf een eerste stap vooruit te zetten

Als je blijft dromen, dan leef je in een illusie. Je verlangt steeds naar iets anders en je doet er niets mee. Jammer voor jezelf en je omgeving. Welke eerste kleine stap kun jij vandaag zetten op weg naar je droom? En ja, die eerste stap boezemt angst in, dat is heel normaal. Jij verlaat namelijk je vertrouwde comfortzone. Weet echter: pas nu ben jij als mens aan het groeien.

Sleutel 5: Blijf gedisciplineerd volhouden

Bij elke stap die je zet ga je weer verder groeien. En ook kom je obstakels tegen op je weg. Er is geen snelweg naar je droom. Zie problemen niet als problemen, maar als uitdagingen en nieuwe kansen om te groeien. Versterk je discipline zodat jij je stappen volhoudt en doorzet. Omring je ook met mensen die geloven in je droom en je hierbij ondersteunen.

We wensen je alvast een bijzonder mooie tocht toe op weg naar je droom leven!